Boot & Dart

In september 2016 is door een samenwerking van de bedrijven Boot & Co Boomkwekerijen en Darthuizer de Boot & Dart Group ontstaan. Tot deze holding behoort de Belgische dochteronderneming Boot & Dart Boomkwekerijen bvba. Zowel Boot & Co als Darthuizer kennen een jarenlange geschiedenis in de boomkwekerijsector. Boomkwekerij Darthuizer is al sinds 1924 gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment aan beplanting. Boot & Co Boomkwekerijen heeft zich in de afgelopen 65 jaar bewezen door kwalitatief hoogstaande, moderne en eigentijdse producten op de markt te brengen. Boot & Dart Boomkwekerijen bvba is al meer dan 10 jaar actief op de Belgische markt

Boot & Dart Boomkwekerijen bvba zet die lijn van kwaliteit en innovatie door. Dit gebeurt onder meer door het kweken van het juiste gewas op de juiste plaats. Bos- en haagplantsoen, solitairs en een breed assortiment aan laanbomen van hoge kwaliteit worden geteeld op de humusrijke zandgrond van de ruim 100 ha grote kwekerijen in Zundert en omgeving. Deze grondsoort staat borg voor een fijn vertakt wortelgestel dat een snelle hergroei bevordert. Op de bijna 10 ha veengrond in Boskoop worden bodembedekkende heesterrozen, coniferen, sierheesters en solitairs geteeld. Zowel in Leersum als in Zundert worden heesters in container geteeld. De volledige productie voldoet aan de eisen opgelegd door "On the way to Planet Proof" en "Groenkeur". Op deze manier wordt een zeer breed sortiment op efficiënte wijze en duurzaam geproduceerd.

Doordat we een aantal belangrijke waarden voorop stellen, zijn wij hierbij al jaren een betrouwbare partner. Kernbegrippen voor ons zijn kwaliteit, advies, oplossingen, duurzaamheid, integriteit, duidelijkheid en het nakomen van afspraken. Door zelf te kweken en door onze research- en development afdeling zorgen we voor een permanente innovatie van het sortiment.