Sortiment

De producten die Boot & Dart Boomkwekerijen bvba verhandelt, kunnen in een aantal categorieën worden onderverdeeld. Deze planten zijn op basis van de naam en/of eigenschappen te vinden in ons digitaal zoeksysteem.

Heesters
Planten in deze groep worden zowel in de vollegrond als in pot gekweekt en zijn geschikt voor gebruik in plantvakken, als bodembedekker, als onderbeplanting of als blikvanger op toplocaties.

Solitaire heesters en coniferen
Steeds meer gemeenten vragen om solitairs omwille van de uitstekende, arbeidsextensieve combinatie van bodembedekkers met solitairs als accenten in het stedelijk en landschappelijk groen. Door de toepassing van de grote solitairs wordt de schaarse beschikbare ruimte meteen zichtbaar opgefleurd en wordt er terzelfdertijd groen verkregen dat minder gevoelig is voor vandalisme. Boot & Dart Boomkwekerijen bvba speelt hierop in met een breed aanbod solitairheesters van hoge kwaliteit. Ruim gekweekt, meerdere malen verplant, met een prachtige vertakking van onder af en met een perfecte kluit. Een snelle hergroei is het resultaat.

Laan- en straatbomen
Boot & Dart Boomkwekerijen bvba biedt een groot assortiment aan laanbomen in zware maten (30-35cm) aan die tot vier maal verplant zijn geweest. De bomen zijn leverbaar uit volle grond, met of zonder draadkluit. Een andere mogelijkheid bieden bomen die een jaar eerder in ruime containers zijn opgeplant. Dit zorgt voor een betere hergroei en maakt seizoensverlenging mogelijk.

Bos- en haagplantsoen
Dit plantgoed is uitermate geschikt voor grootschalige toepassingen in stedelijk en landschappelijk groen. Deze planten worden in volle grond vanuit zaad of winterstek opgekweekt.

Rozen
De koningin der bloemen is ook in het stedelijk groen enorm populair. De kleurrijke planten bloeien over een zeer lange periode. Moderne heesterrozen blinken uit in gezondheid en bloeirijkheid.

Vaste planten
Het gebruik van vaste planten in het openbaar groen wordt steeds populairder. Met de introductie van het Fleur robuste-pakket wordt voorzien in een serie sterke en bloemrijke vaste planten.

Klim- en leiplanten, coniferen en vruchtgoed
Klim- en leiplanten, coniferen en vruchtgoed worden wat minder frequent in het stedelijk groen toegepast, maar Boot & Dart levert een breed sortiment voor iedere gewenste toepassing.